Effektivare bingo

Finns det sätt att effektivisera sitt bingospelande på, och öka vinstchansen? Om man nu sitter och spelar för ”gratispengar”, kan man då göra så att man har en större chans att vinna? Det finns de som säger det, och här ska vi se närmare på några av de olika metoder som nämns.

Fler brickor

Att spela på fler brickor ökar chansen att du vinner under just det parti du spelar, det är sant. Men tänk efter lite. Om du spelar fem partier på raken med en bricka, och vinner ett – jämfört med att du spelar ett parti med fem brickor och vinner. Vad är då egentligen skillnaden? I båda fallen har du ju vunnit på en bricka och förlorat på fyra. Att spela på fler brickor samtidigt är roligt, det ska erkännas. Men din vinstchans per bricka är densamma, så det ökar faktiskt inte din vinstchans, även om det kan kännas så.

Färre brickor

Och så finns det de som säger motsatsen, att man ska spela på färre brickor. Som nämnts ovan innebär det att du kan spela fler partier, utan att pengarna tar slut. Och faktiskt, att enbart spela på en bricka har en liten marginell fördel: Du har inte garanterat förlorat på flera av dina brickor. Spelar du fem brickor samtidigt så kommer fyra av dessa alltid att vara förlustbrickor. Okej, i variantbingo med fler vinstmöjligheter, så kan du ju vinna på flera av brickorna, men den stora vinsten kan du bara få på en. Samtidigt, vinner du ett av prisen på bricka ett, så har bricka två till fyra förlorat.

Liknande brickor

Detta är något som folk ofta gör på till exempel lotto: kryssar för likartade nummer på flera rader i hop om att öka vinstchansen. Men det fungerar helt enkelt inte: problemet med att spela på flera brickor kvarstår. Dessutom så grundar sig denna teorin på att en del nummer är ”säkra”. Men om dessa inte kommer upp så har du ju ingenting vunnit.